News
Press Release

MyFC rekryterar spetskompetens inom mobilintegration

Som ett led i myFC:s satsning på integration av bränsleceller i smartphones har företaget nu gjort en nyckelrekrytering. Chao Chen ansluter för att leda arbetet med mjukvaran för mobilintegrationen och för att stödja myFC:s kunder i lanseringen av produkter innehållandes mobil bränslecellsteknik.

MyFC informerade marknaden i april, om en utökad satsning på integration av bränsleceller i mobila enheter, som smartphones och powerbanks, och rekryterade då Sebastian Weber som Chief Technology Integration Officer för att överse det arbetet. Nu ansluter även Chao Chen, närmast från Fingerprint Cards.

Chao är utbildad vid KTH och Chao har lång erfarenhet från hårdvarunära utveckling till applikationen som används av slutanvändaren. Han kommer närmast från att leda teknisk support till stora smartphonetillverkare för Fingerprint Cards i Kina. Han har dessförinnan varit mjukvaruutvecklare för Fingerprint Cards i Sverige och lett mjukvaruutveckling för ST-Ericsson och Ericsson.  

      Chao har lång erfarenhet och djup teknisk kunskap när det gäller design och produktion av integrerade system från både Ericsson och Fingerprint Cards. Han är ett välkommet tillskott till myFC och kommer att ha en central roll i vårt med mobilintegration, säger Sebastian Weber, integrationschef på MyFC.

      MyFC:s satsning på utveckling inom bränslecellsområdet ligger verkligen i tiden, och är spännande för någon med min bakgrund. Jag ser fram emot att bidra till att göra den här tekniken tillgänglig för många, säger Chao Chen.