News
Press Release

myFC visar JAQ Hybrid för internationella bistånds- och utvecklingsorganisationer

Idag startar den åttonde årliga AidEx-konferensen, och myFC närvarar för första gången. Företagets bränslecellsbaserade JAQ Hybrid laddar bärbar elektronik även under strömavbrott eller när det inte finns tillgång till vägguttag.

AidEx skapades för att underlätta för internationella bistånds- och utvecklingsverksamheter att möta näringslivet i en neutral miljö, driva innovation och stödja det ständigt växande behovet av katastrofhjälp och utvecklingsprogram. Konferensen välkomnar mer än 2500 representanter från FN-organ, EU, Röda Korset och Röda Halvmånen, lokala och internationella icke-statliga organisationer, myndigheter och näringsliv.

– Att upprätthålla kommunikationen när strömmen går är en ny och efterfrågad form av katastrofberedskap. När man behöver vara ständigt förberedd på det oväntade är JAQ Hybrid innovativ, pålitlig och grön. Vi är väldigt stolta över att visa upp den för biståndsproffsen som deltar på konferensen, säger Ville Lejon-Avrin, tillförordnad säljdirektör på myFC.

JAQ Hybrid är världens första och minsta bärbara bränslecelladdare, och den laddar enheter utan att kräva tillgång till el eller solljus. JAQ Hybrid använder vatten, salt och ofarliga reaktionskomponenter för att skapa ren, grön el. Systemet är lätt att använda och alltid redo, vilket ger säker tillgång till el även vid de mest oförutsägbara tillfällen.

MyFC närvarar vid AidEx tillsammans med Business Sweden.