News
Press Release

Världens minsta bränslecellsladdare blir ännu mindre: JAQ Hybrid från myFC visas för första gången vid Mobile World Congress i Shanghai.

Svenska myFC utvecklar en hybridplattform där bränslecell och batteri samexisterar. JAQ Hybrid, den första produkten byggd på plattformen, gör internationell debut vid Mobile World Congress i Shanghai den 28–30 juni. 

Bränslecellsladdaren JAQ Hybrid kan både skapa och lagra energi, vilket ger användaren fullständig flexibilitet och mobilitet. Den kan laddas med myFC:s patenterade bränslekort som producerar vätgas med hjälp av salt och vatten, eller i vägguttaget, beroende på tillgång och preferens.

– Med JAQ Hybrid har vi gjort världens minsta bränslecellsladdare ännu mindre och smartare. Det är ett stort kliv mot vår vision att erbjuda ständigt tillgänglig grön energi. Jag är helt övertygad om att hybrider är framtiden för powerbankmarknaden, och vi har för avsikt att leda den utvecklingen, säger Björn Westerholm, vd för myFC.

JAQ Hybrid designas av den prisbelönta designbyrån Aruliden, och kommer till att börja med att produceras i tre färger: JAQ-lila, vit/guld, och svart. Den har en effekt på 10,5 watt, kapacitet på 4 000 mAh och väger omkring 200 gram. Varje bränslekort levererar 1 250 mAh. Eftersom laddaren kan lagra energin kan flera terminaler laddas genom att fylla på med fler bränslekort. Ett bränslekort om 2 500 mAh planeras i samma standardiserade gränssnitt. JAQ

Hybrid är kompatibel med Android- och Apple iOS-smartphones, tablets och USB 5V-enheter. Den uppfyller internationella regelverk för flygsäkerhet.

JAQ Hybrid visas vid Mobile World Congress I Shanghai den 28–30 juni på New International Expo Center, Innovation City, hall W3, monter A05. 

Denna information är sådan information som myFC är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 juni 2017 kl. 01:55 CET.