News
Press Release

MyFC meddelar att JAQ Hybrid är färdig för leverans, men förväntar sig en försening i avrop från Telling

Det svenska bränslecellsföretaget myFC (MYFC) förväntar sig en försening i beställningar av JAQ Hybrid från den kinesiska mobildistributören Telling. Företaget meddelar vidare att JAQ Hybrid nu är IEC-certifierad och industrialiserad och redo för leverans. 

MyFC:s ramavtal med Telling skrevs i december 2016 och är uppdelat i tre faser. Fas två, som omfattar de första beställningarna av JAQ Hybrid, planerades påbörjas under det fjärde kvartalet 2017. MyFC säger nu att man inte förväntar sig några avropsbeställningar under ramavtalet före årsskiftet, men att beställningar från Telling förväntas inkomma under 2018. MyFC fortsätter utöver detta planenligt försäljningsarbetet avseende marknader utanför Kina.

– Vi har utvecklat, IEC-certifierat och industrialiserat JAQ Hybrid på mindre än ett år. Vår teknologiplattform är därmed fullt förberedd för att vår bränslecell kan samexistera med batterier, där vi kan utnyttja det bästa av bägge världar. Vi ser fram emot den första ordern, och vi är beredda att inleda leveranser av JAQ Hybrid när Telling är redo att lägga den, säger Björn Westerholm, vd för myFC.

Denna information är sådan information som myFC är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 december 2017 kl.11.30 CET.