News
Press Release

Det europeiska patentverket avser godkänna ytterligare nyckelpatent för myFC

myFC har fått besked om att det europeiska patentverket EPO avser godkänna ytterligare ett nyckelpatent för företaget. Patentet omfattar framförallt den sensorcell som har avgörande betydelse för cellens livslängdsförbättring.

Det sensorcells-patent som EPO nu avser godkänna beskriver på en teknisk nivå myFC:s bränslecellsteknik vad gäller livslängd av cellen. Tekniken spelar en avgörande roll i den open end-strategi som är en nyckelkomponent för integration av bränsleceller i smartphones.

Patentet täcker även vitala delar av myFC:s bränslecellskonstruktion. myFC:s bränslecellsdesign är unik i att den är tunn, böjbar, flexibel och högeffektiv.

– Vi är ett kunskapsföretag och bakom vår teknik ligger många års idogt utvecklingsarbete. Att skydda vår teknologi är en mycket viktig del av vår strategi, och jag välkomnar beskedet att EPO nu avser godkänna detta patent, säger Michael Glantz, Chief Technology Officer för myFC.

Patentet i fråga är sedan tidigare godkänt i Kanada, Kina, Japan, Sydkorea, Mexiko, USA och Sydafrika. myFC:s patentportfölj består nu av mer än 90 godkända patent och pågående patentansökningar.